Simpele nasi goreng: lekker en snel te bereiden | Recept

simpele nasi goreng

Simpele nasi goreng klaarmaken? In minder dan 20 minuten kan je al lekkere nasi goreng op tafel zetten. Misschien heb je geen boodschappen gedaan omdat je er te weinig tijd voor had na je werk. Of je hebt een keertje geen zin om lang in de keuken te staan, maar je wilt toch iets warms eten. Kijk dan even in je koelkast rond wat je daar nog allemaal in hebt staan.

Want om nasi goreng te maken heb echt je niet veel ingrediënten nodig. Misschien heb je nog een bord koude witte rijst en een paar eieren staan, dan kan je al aan de slag. Dit recept is de simpelste variant van nasi goreng. In Indonesië maak je het meestal als ontbijt klaar om de restjes rijst van de dag ervoor op te maken. Deze eet je vaak met een spiegelei daarbij.

Dit heb je nodig om de simpelste nasi goreng te maken:

  • koude witte pandanrijst ongeveer 2 borden (het liefst van gisteren)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • witte of zwarte peper, 1/2 theelepel
  • 3 eetlepels ketjap manis (Indonesische zoete sojasaus), ik gebruik altijd het Indonesische merk ABC
  • 1 eetlepel ketjap asin (zoute sojasaus)
  • 2 eieren
  • ongeveer 1/4 glas water
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 stuk lente-ui

Verder nodig

Wok
Goede wokspatel

recept nasi goreng

En zo maak je het :

Snijd de sjalot en de knoflook in heel kleine, fijne stukjes. Doe de olie in een wok of koekenpan en fruit de knoflook op matig vuur tot deze een beetje goudbruin kleurt. Breek de eieren en voeg ze in de pan toe, maak er een soort roerei van. Daarna voeg je het water toe. Voeg de rijst, ketjap asin, ketjap manis en de peper ook toe. Roer dit geheel tot de rijst warm wordt en alle ingrediënten goed verdeeld is. Proef of het zout genoeg is, je kan dan naar smaak nog een beetje ketjap asin of zout er bij toevoegen voordat je dit eten uit het vuur haalt. De nasi goreng is nu klaar om geserveerd te worden.

  • Bestel je boodschappen voor dit recept ook makkelijk online

Simpele nasi goreng serveertip

Heb je nog kroepoek, gebakken uitjes, satésaus, stukjes komkommer of restjes rauwkost in huis? Dit alles is erg lekker bij de nasi goreng en maken het al gelijk een stukje complexer.

nasi goreng

Selamat makan!


Handige websites

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

*Dit artikel bevat affiliatie links. Voor meer informatie klik hier.


Laat een reactie achter

Scroll naar top