Indonesische kookworkshop: de smakelijke bedrijfsuitjes

Een hecht team binnen een organisatie is goud waard. Individuen binnen een nauw verbonden team kunnen goed met elkaar communiceren en samenwerken. Wanneer deze communicatie en groepsdynamiek minder sterk is kan dit al snel ten koste gaan van de productiviteit en capaciteit van de medewerkers. Een hechte afdeling zal immers meer en beter werk verrichten dan een team van afstandelijke individuen in dezelfde tijd. Het is dus zaak voor bedrijven om te werken aan een optimale groepscultuur en teamdynamiek binnen hun personeel.

Teambuilding

Om dit hechte groepsgevoel te creëren moet er dus gewerkt worden aan een vorm van teambuilding. Dit kan op allerlei manieren geschieden, denk aan een tal van groepsactiviteiten waarbij samenwerking en communicatie in ieder geval centraal staat. Maar bij Satu Dua Tiga geloven wij heilig in de kracht van koken!

Satu Dua Tiga is een ideale plek om teambuilding training te volgen. Vrijwel iedereen vindt Indonesisch eten wel lekker, maar het is niet iets wat je iedere dag thuis klaarmaakt. Veel mensen vinden het Indonesisch koken lastig en veel werk. Terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Met onze recepten zijn zelfs de bewerkelijkste gerechten, zoals bijvoorbeeld rendang, eenvoudig te maken.

Tijdens de workshop leer je niet alleen de snijtechnieken, roeren, proeven en dergelijke. Doordat je, onder onze begeleiding, zelfstandig je ingrediënten moet verzamelen en bereiden ben je voortdurend met elkaar in overleg. Bovendien zorgen we voor een goede sfeer door ruimte te laten voor een tussendoor onderonsje. Het af toe vertellen van weetjes en feitjes over Indonesië of Indonesisch eten maakt de workshop ook leuk en leerzaam.

Jij en je team worden in groepen opgedeeld en zijn samen verantwoordelijk voor twee of drie gerechten. Tijdens het koken moeten jullie goed samenwerken en communiceren, om tot een mooi en smakelijk resultaat te komen. Het is ook belangrijk dat het eten binnen een bepaalde tijd klaar is om te serveren en dit element van tijdsdruk brengt, tezamen met het koken op zich zelf, een vorm van stress met zich mee. Op een bepaalde manier vergelijkbaar met hoe dit ook op de werkvloer zou kunnen geschieden. Het is dus belangrijk om samen efficiënt en effectief te werk te gaan en dit is niet mogelijk zonder goed te communiceren.

De samenwerking resulteert dan uiteindelijk in een uiterst smakelijke beloning wanneer jullie klaar zijn met koken en we gezamenlijk dineren en genieten van een tal van heerlijke Indonesische gerechten.

Scroll naar boven