Indonesische kookles

je leert allerlei gerechten maken tijdens de Indonesische kookles

Indonesische kookles in je eigen keuken

Wil je ook zelf Indonesisch eten koken maar je mist de vaardigheden? Satu Dua Tiga biedt nu de mogelijkheid om Indonesische kookles te krijgen. Je hoeft de deur niet uit te gaan maar we komen naar je toe om je de technieken van het Indonesisch koken te leren. Je leert het eten bereiden zoals we het in Indonesië doen. En dat allemaal in je eigen vertrouwde keuken.


Wij van Satu Dua Tiga houden van lekker, gevarieerd en gezond eten. Daarom maken we recepten die bij een gezonde leefstijl passen, met verse ingrediënten en specierijen. Ook kiezen we er bewust voor om de gerechten niet naar de Europese tong aan te passen. Ons motto is: Indonesisch eten moet naar Indonesisch eten smaken.

met Indonesische kookles kun je ook loempias leren maken

Waarom Indonesische kookles

Op onze website zie je mooie foto’s van onze recepten. Ook vind je de stappen die je kunt volgen om je favoriete gerechten zelf klaar te maken. Maar de ervaring leert dat de techniek of de manier van koken uiteindelijk de smaak van je eten bepaalt. Want hoe weet je nu dat die belado sambal voor sambal telur nu gaar is? Hoelang moet je de groente koken zodat deze nog lekker knapperig is?


Repina, de persoon achter Satu Dua Tiga, is geboren en getogen in Indonesië. Tijdens haar studententijd woonde ze bij haar tante in Medan. Dagelijks hielp ze haar tante koken, die volgens haar de beste kok ter wereld was. Eerst mocht ze alleen maar de kruiden en de specierijen malen, later ook zelf de gerechten bereiden. Deze kennis wilt ze graag met jou delen.

Wat wil je koken?

Op onze website staan veel lekkere recepten. Hieruit kies je een of meerdere gerechten die je wilt maken. We kunnen jou ook tips geven welk gerecht bij welk gerecht het beste past. Heb je een gerecht in gedachten maar dit staat nog niet op de website? Ook dit kunnen we samen overleggen. We proberen dan het gerecht eerst uit en daarna schrijven en publiceren we daar het recept van.


In een les maak je een compleet menu klaar bestaande uit rijst, een vleesgerecht en groente. In overleg kunnen we daar ook nog andere gerechten bij maken, zoals tahoe, tempé of eierengerecht en sambal.

Boodschappen

De boodschappen doe je zelf. Je zorgt er dus voor dat je alles in huis hebt op de dag van de kookles. Op de recepten staan ingrediënten die je nodig hebt om een gerecht te maken. De meeste ingrediënten kun je gewoon halen bij jouw vertrouwde supermarkt. Maar bepaalde dingen zoals bijvoorbeeld palmsuiker, salamblaadjes en limoenblaadjes zijn alleen bij de toko te verkrijgen. Door boodschappen zelf te doen raak je ook vertrouwd aan het maken van Indonesisch eten.

Tijdstip

Satu Dua Tiga heeft de voorkeur voor de ochtenduren. De datum is, afhankelijk van de beschikbaarheid, met jou in overleg.

volg indonesische kookles in je eigen keuken bij Satu Dua Tiga

Wat kost het?

Per uur rekenen we op 27,50 euro per uur exc. eventuele reiskosten. Ben je met z’n tweeën, bijvoorbeeld met je partner? Dan betaal je ieder 25 euro per uur exclusief reiskosten. Maar aan een uur koken heb je natuurlijk maar weinig. Daarom overleggen we vooraf wat je wilt koken en hoeveel uren je daarvoor nodig hebt.
De totale kosten van de les hangt uiteindelijk af van je gerechten keuze en je vaardigheden. Wat wil je leren? Rendang of sambal telur? Weet je hoe je de stengels van de pepers verwijdert?

Hoe aan te vragen?

Ben je benieuwd en wil je graag de les volgen? Geef je dan op via het contactformulier of stuur een email naar repinasilalahi@outlook.com. Bellen of whatsappen kan ook naar 06-43418702.

Ben je verhinderd?

Je kijkt uit naar je kookles. Maar onverhoopt kan je niet omdat er iets tussenkomt. Dat mag natuurlijk maar geef dit wel op tijd door uiterlijk een week voor de datum van je les. Annuleer je de les vanaf een week voor de aanvang van de les, dan rekenen we administratiekosten.


Scroll naar top